Standardside

Jeg hentede min Sekura Mini i Scotland i 2013. Siden da har den helt unikke prototype (kun fremstillet i et eksemplar hos Sekura A/S i Randers i 1983) været under restaurering, og lige nu ser det ud til at den bliver helt køreklar i februar måned 2018.

Dette betyder, at jeg præsenterer den lille charmetrold på BilMesse & Brugtmarked i Fredericia i week-end'en 24. og 25. marts 2018. På dette tidspunkt vil hele bilens historie være beskrevet mange steder, magasiner, aviser m.v.

Sekura A/S ansatte dengang skotten Ray Innes til at designe deres traktorførerhuse, og han udviklede et profilrør, der var banebrydende. Blot for at vise, hvad Sekura formåede, byggede man denne ene Sekura Mini. Al teknik er baseret på Austin Clubman GT 1275, men er boret op til 1400 ccm, så det er en rap lille sag. Glasfiberkarosseriet er fremstillet hos bilfabrikken Reliant i England, der jo har bygget glasfiberkarosserier i mange år.

Bilen har i dens levetid kun kørt 200 km, og jeg glæder mig til at re-lancere bilen igen.

Udover BilMesse & Brugtmarked vil den lille vakre Sekura Mini også kunne beundres på Motor Nostalgi på Østervold i Randers lørdag den 7. april 2018, hvor den så endelig er tilbage i Randers, hvor den delvis blev bygget. Færdiggørelsen forgik hos Ray Innes i Scotland.

Skæbnen var desværre hård ved den lille Sekura Mini. Netop da den var færdig kom firmaet i store økonomiske vanskeligheder, og bilen gik i glemmebogen de næste 30 år. Efter disse 30 år fandt jeg ud af, at Ray Innes stadig havce bilen stående i sin garage i Scotland, og jeg var så heldig at få lov at købhe den.

Jeg har haft mange gode telefonsamtaler med Ray Innes, og han glædede sig også til at gense sin Sekura Mini, men desværre døde Ray for et par år siden.

Når den lille Sekura Mini er helt køreklar og nymalet, skal den naturligvis en tur forbi Sekura A/S i Kristrup i Randers. Der er stadig ansatte fra dengang bilen blev bygget, og de husker den svagt. Det bliver garanteret et stort øjeblik når jeg svinger ind foran Sekura og præsenterer bilen for dem.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

27.12 | 13:55

Hej
Er bilen mon til salg?

...
13.04 | 15:37
HP-bilnostalgi.dk har modtaget 9
28.01 | 16:24
Mit fotoalbum har modtaget 4
28.12 | 17:24
HP-bilnostalgi.dk har modtaget 54
Du kan lide denne side